De coach

Persoonlijke achtergrond

Ik ben Nelie Schut en ben in 1954 geboren en opgegroeid in Friesland. Mijn man en ik hebben een zoon die intussen volwassen is. Zoals iedereen heb ook ik de nodige hoogte- en dieptepunten in mijn leven meegemaakt. Deze hebben mij gevormd en mij veel geleerd over essentiële waarden van het leven. Mijn sterke kanten zijn: rust geven, luisteren, de kern van problemen belichten, inspireren en enthousiasmeren.

Scholing

Nadat ik in 1980 in Engeland Theologie gestudeerd had heb ik jarenlang mijn counselingsvaardigheden in praktijk kunnen brengen. Mijn verlangen om counseling met coaching te combineren kreeg gestalte in de studie Mensgericht Coachen aan de Academie voor Counseling en Coaching te Wageningen. Dit resulteerde in 2005 in de oprichting van DIRECTION. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd in Critical Incident (Stress &Trauma) Debriefing bij Le Rucher Ministries in Frankrijk.

Werkervaring

In de jaren tachtig bezocht ik landen achter het IJzeren Gordijn om vrouwen te bemoedigen die veel stress hadden en dikwijls door traumatische ervaringen gingen.Ik gaf leiding aan een internationale vrouwenorganisatie die tot doel had om vrouwen te inspireren en te ontwikkelen.Veel ervaring deed ik op als leidinggevende in Christelijke gemeenten, ik was initiatiefneemster bij het opzetten van diverse trainingen voor leiders.Tegenwoordig reis ik regelmatig om stress en traumadebriefing te verzorgen in een multiculturele context. (voor meer informatie over debriefing zie tab Debriefing)

Als debriefer ben ik verbonden aan Member Care Nederland, Le Rucher Ministries in Frankrijk en de Vrije Baptisten Gemeente Bethel te Drachten.